Jij zorgt er voor dat de missie van StartLife vertaald wordt naar alles wat wij doen

Onze missie is om ondernemerschap te bevorderen in de voedsel- en landbouwsector en om ondernemers en hun teams te ondersteunen bij het transformeren van innovatieve ideeën in ondernemingen met een wereldwijde impact. Jij kunt daarbij een belangrijke rol spelen! We zijn op zoek naar een getalenteerde, creatieve Digital Marketing & Communications Manager die ons helpt om StartLife en haar programma’s verder te positioneren.

Over de functie

Jij zorgt er voor dat de missie van StartLife vertaald wordt naar alles wat wij doen. Je brengt vernieuwende ideeën in op het gebied van communicatie en we stimuleren dat jij initiatief neemt. Je bent eindverantwoordelijk voor alle communicatie en PR gerelateerd aan StartLife, haar partners en de startups. Jij hoeft je in deze rol geen dag te vervelen! Afwisseling en dynamiek is wat je hier vindt.

 • Je bent continu bezig met het verbeteren van de StartLife branding en positionering en daarmee ook de inzet van onze online en offline middelen. Je denkt na en adviseert over het gebruik van (nieuwe) kanalen en snapt als geen ander hoe je aan content komt, dit coördineert, creëert en implementeert.
 • Ook houd je je bezig met het vinden en benutten van relevante PR-kansen voor StartLife. Je hebt de belangrijke rol van press officer.
 • Je zorgt voor een continue stroom van uitingen op de website, diverse social media kanalen en externe platforms en je monitort dit.
 • Je creëert, beheert en optimaliseert content op de website, op commerciële materialen, de digitale nieuwsbrieven en andere communicatiekanalen. Jij bepaalt de tone of voice en bewaakt de planning.
 • Een aantal keer per jaar organiseren we, of zijn we aanwezig op grote events. Jij ontwikkelt hier goede event communicatieplannen voor en voert deze uit.
 • Tot slot ga je met jouw marketing en communicatie expertise onze startups helpen zichzelf goed te profileren.

Wij vragen:

 • Afgeronde HBO- of WO-marketing en/of communicatie opleiding en 5 jaar relevante werkervaring.
 • Aantoonbare affiniteit in het food en agri domein en affiniteit met ondernemerschap.
 • Ervaring met het inrichten, onderhouden en analyseren van online en offline marketing- en communicatiekanalen.
 • Ervaring met social media marketing, SEO, content creatie, video strategie, Adwords en merkpositionering.
 • Uitstekende Nederlandse en Engelse communicatievaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling.
 • Je bent een organisatietalent en teamplayer. Je hebt een proactieve werkhouding, hebt oog voor detail en bent creatief en tegelijkertijd besluitvaardig.

We bieden

Jij speelt een cruciale rol in onze groei. Deze baan is een avontuur waarin je de meest inspirerende startups ontmoet en een wereld van verbeterende technologieën ziet. Je komt te werken in een jong dynamisch en ambitieus team op de Wageningen Campus in een inspirerende omgeving. Het betreft een functie van 36 uur per week met een marktconform salaris met prima secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder flexwerken en opleidingsmogelijkheden. Het betreft in eerste instantie een jaarcontract met optie tot verlenging.

Over StartLife

Stichting StartLife, mede opgericht door Wageningen University & Research, ondersteunt food & agri startups om zich te ontwikkelen tot toonaangevende bedrijven. StartLife heeft hiervoor een succesvol acceleration programma ontwikkeld.
StartLife gelooft dat startups door hun innovatief vermogen de stuwende kracht zijn naar een duurzame wereld. In de afgelopen tien jaar ondersteunde StartLife bijna 300 startups die technologische innovaties op het gebied van voedsel en landbouw ontwikkelen.

Heb je interesse?

Dan ontvangen wij graag jouw motivatie en cv. Reageren kan tot en met 30 augustus 2019. De eerste gesprekken vinden plaats in de eerste helft van september. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure. De startdatum is in overleg.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Kristel Klein via ons contactformulier.