StartLife op Food Valley Expo 2016

Ruim 650 bezoekers uit 17 verschillende landen namen deel aan de 12e editie van Food Valley Expo.

Innovatie en business tours, indrukwekkende pitches van startups, nieuwe technologie en de laatste inzichten op het gebied van voeding en gezondheid. De Food Valley Expo 2016 bood volop gelegenheid om nieuwe ideeën op te doen en business partners te ontmoeten.

Startup Plaza
Gedurende de hele dag was er volop gelegenheid de beurs te bezoeken, waar ruim 50 bedrijven hun nieuwste ontwikkelingen onder de aandacht brachten. Dit jaar was StartLife weer prominent aanwezig met een 8 meter grote stand en het sfeervolle op de beursvloer centraal gelegen StartLife Café. Startups Waterly, B-Mex , GreenFood50, Seamore, Pectcof, Sigrow en Hudson River Biotechnology presenteerden hun producten aan het nationale en internationale publiek, waaronder aan Staatssecretaris van Economische Zaken Martijn van Dam.

Food Valley Award

Adviesbureau Q-Point BV is met zijn aanpak tegen voedselverspilling uitgeroepen tot winnaar van de Food Valley Award 2016. De methode, succesvol toegepast in dierentuinrestaurants, heeft een groot potentieel. Alleen al in Nederland wordt in de horeca naar schatting 51.000 ton (0,4 miljard euro) per jaar aan voedsel verspild.

Naast de aanpak van Q-Point werden ook de Scelta Taste Accelerator van Scelta Mushrooms en SensorSpots non-invasieve zuurstofmeting voor verpakkingen genomineerd.

StartLife Café

Het StartLife Café was hét podium voor een levendig interview met enkele StartLife startups, waaronder met Bart Verweijen van Waterly en met Willem Sodderland van Seamore.

De plek waar je de startups op een andere manier leerde kennen. De plek waar spontaan innovatieve ideeën ontstonden! Met hulp van moderators Wilbert van de Kamp (o.a. Youth Food Movement) en Emma Holmes (o.a. Wageningen Comedy Club).

Kijk voor meer informatie op de FoodValley Expo website of voor foto’s van het evenement op Flickr.