How2Finance Event

This event is in Dutch


Hoe financier je een onderneming in de startup- en groeifase? Hoe vind je als ondernemer of coach de financiële kracht om de onderneming voldoende op te schalen?

Woensdag 28 februari organiseert StartLife samen met Oost NL, de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Oost Nederland voor innovatief MKB, een interessante en inspirerende bijeenkomst om antwoord te krijgen op deze vragen.

Er zijn behoorlijk wat startende en groeiende ondernemingen in de Agritech & Food sector die veelbelovende concepten tot leven brengen. Ze zijn zeer bedreven in hun werkveld en vaak in staat om in korte tijd uit te groeien tot succesvolle ondernemingen. We houden de top tien van financieringsmogelijkheden voor startups en scale ups onder de loep. Hoe gaan we van idee tot succesvol bedrijf? En natuurlijk gaan we op zoek naar de verschillende combinaties.

Keynote speeches

In een compact en effectief programma bespreken we niet alleen de Nederlandse top 10 van financieringsmogelijkheden, maar zoeken we ook naar de mogelijkheden om combinaties te maken van verschillende vormen. Afhankelijk van de fase en de unieke eigenschappen van een onderneming behoort een verrassende mix van financieringsvormen vaak tot de mogelijkheden.

Interactieve cases

Met korte interactieve sessies combineren we kennis van diverse experts op verschillende gebieden, waardoor er voor iedereen ‘iets te halen’ is. We horen praktijkverhalen en expertise-ervaringen en experts geven feedback op jouw actuele en concrete financieringsvraagstukken.

Investor pitches

Tot slot presenteren 3 geselecteerde ondernemers hun bedrijf in de vorm van een korte investor pitch.

Een zeer inspirerend programma, met interessante kundige sprekers van onder andere Rabobank, RVO, Future Food Fund, One Planet Crowd en nog veel meer.

Mocht je je graag willen aanmelden, neem dan contact op met Caroline Bijkerk, Manager Community StartLife

Programma:

14.45-15.00     Inloop en registratie
15.00-15.15     Welkom door dagvoorzitter Wilbert van de Kamp
15.15-15.30     Adrie Kuyper en Paul Leenders nemen je mee in de casus Vital Fluid, een bedrijf dat creatief van verschillende financieringsbronnen gebruik maakt. Adrie Kuyper is Business Angel en tevens als mentor betrokken bij StartLife, Paul Leenders is oprichter van Vital Fluid.
15.30-16.15    Experts aan het woord: Korte presentaties van StartLife, Oost NL, Rabobank, RVO, Future Food Fund en One Planet Crowd over verschillende financierings-instrumenten die je gezien moet hebben. Denk hierbij aan subsidies, leningen, risicokapitaal, crowdfunding en de bijbehorende voorbeelden.
16.15-17.00    Aan het werk! Samen met de experts ga je aan de slag met een casus waarin de verschillende financieringsvormen terugkomen. Hoe pak je dit aan? Heb je nog tips voor de anderen!
17.00-17.30    Drie door ons geselecteerde ondernemers geven een investeringspitch. Ben je misschien bereid in één van hen te investeren? Heb je nog tips & tricks?
17.30-18.30     Netwerken of samen met de experts van gedachten wisselen over wat je hebt geleerd. Of heb je misschien een hele prangende vraag voor hen?

Waar:
Plus ULTRA, 4e etage. Wageningen Campus

Wanneer:
28 februari 2018 van 14.45 uur tot 18:30

Wie:
Business angels, coaches, mentoren